Drivhuse er noget der fungerer for alle

Deling er omsorgsfuld!

Et drivhus åbner nye havearbejdehorisonter – at vælge en og bruge den effektivt, her er grøn guru John Walker’s top tips om valg og opsætning

nyt drivhus

Den største fordel ved et drivhus er, at det giver dig mulighed for at dyrke planter og afgrøder, der har brug for mere ly og højere temperaturer end i den åbne have. Drivhuse er årstidsbegrænsere – tidligere fjedre og senere efterår. Til sommermad, tænk tomater, peberfrugter, auberginer. Om vinteren kan de fyldes med hårde orientalske greens.

Såning af frø, voksende på stikplanter, udbredelse, voksende snitblomster og frisk mad og beskyttelse af planter på kølige forår aften er blot nogle af de andre fordele. Det hjælper også dig med at holde dig (og dine ånder) i en uheldig vækstsæson.

2 Sky er grænsen

At købe et nyt drivhus er den nemme smule; bestemme hvilken en er sværere. Der er design og stilarter, der passer til enhver smag og budget, fra traditionel til ultramoderne. Lad en søgemaskine gøre legworket, men følg den gyldne regel: Køb det største og bedste, du har råd til – du vil aldrig fortryde det. Billige, fleksible plasthuse vil bare blæse væk i vinden.

Drivhus er noget der er populært for mange

Hvis dit budget ikke eksisterer, hvorfor ikke give et nyt hjem til et ubemandet drivhus ved siden af? Tjek lokale papirer og hjemmesider for kandidater; Tag billeder af den eksisterende struktur, inden du løsner den første bolt. Markér eksisterende ruder med tape / uudslettelig pen, for at hjælpe dig med at stykke puslesaven sammen igen.

4 Gå ind eller læn dig til?

Et fritstående drivhus har normalt fire sider (eller flere i geodesiske kuppetyper), med en dør i den ene eller begge ender, og kan gå på et hvilket som helst egnet sted. En magert-at sidde imod en solrig mur eller bygning, dens tag skrånende væk fra væggen. Du kommer simpelthen ind i en lille lean-to, eller går ind i en stor.

5 Site i solskin

At finde det optimale sted for et drivhus er afgørende. Sollys, så meget som muligt på alle sider, er afgørende. For en lang og smal struktur, en øst-vestorientering som ideel, men hvis du ikke kan, ikke skør. Undgå at gå i nærheden af strukturer, der støtter skygger som vægge / hegn / hegn / bygninger, og hold dig væk under træer.

Hvad skal du vælge af drivhus

Et drivhus skal stå på en solid, velbygget base, og gode leverandører vil rådgive om sine præcise (ikke-omsættelige) dimensioner. Baser kan være lavet af mursten, beton, træ (såsom ubehandlede hårdttræ sveller) eller en kombination. Genbrugt plastmateriale er værd at se: det er vedligeholdelsesfrit, tilgængeligt i forskellige farver, og vil aldrig nogensinde rådne (filcris.co.uk).

7 Rammeafgørelse

Drivhusrammer lavet af vestlig rødt cedertræ (og lugter) guddommelig og har længe levet, men efterhånden bukker det for at rådne. North Wales legendariske regn styrter mig mod ikke-rotende, rustfri, vedligeholdelsesaluminium, belagt i skovgrøn. Modeller med høje tagkanter giver dig mere støvfri hovedrum.

8 glasur over

Drivhuse er glaserede med enten glas eller polycarbonat; hårdt “sikkerhedsglas” knuses som en forrude, mens standardglas bryder ind i skarpe fangs. Hvis børn og fodbold flyver rundt, vil polykarbonatruder ikke brydes, og fodbold (og børn) vil hoppe af. Gennemfør en DIY-risikovurdering.

9 Voksende rum

Hvis dit drivhus er bygget på jorden, kan du vokse lige ind i det, vanding og plejer planter efter behov, der arbejder fra en central vej. På uigennemtrængelige overflader skal du bruge potter og growbags, som kan stå på tieret træ eller metalstaging eller opbygge hævede senge. Eller har en kombination af alle tre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *