Hvad du skal vide om træpiller

      No Comments on Hvad du skal vide om træpiller

Deling er omsorgsfuld!

træpiller

 

Der er få ting i livet der giver mig lige så stor glæde, som at starte en god kontrolleret brand og hygge ved dens varme. Det er en af de dejligste ting i livet og jeg glæder mig altid til efterår og vinter så jeg endelig kan fyre op for pejsen og sidde i dens vidunderlige varme. De varme måneder på sæsonen er jo så naturligvis brugt på at varme sig med bål i haven eller lignende. Men hvis der er noget jeg har lært gennem min tid som kontrolleret brandudøver så er det, at ild faktisk kan være meget sværere at starte hvis man ikke har styr på sine ting. Ja, hvis miljøet ikke er der for en kan det næsten forekomme direkte umuligt – troede jeg, men så fandt jeg de vidunderlige træpiller!

Lidt om træpiller

Træpille er nok et ord du har stødt på hvis du godt kan lide at have en pejs eller et bål. Det er en af de mere normale former for hjælpemidler man bruger til at starte en brand og det er i sig selv også nemt at se hvorfor. Det er nemlig meget billigt og derudover er de små og effektive. En rigtig god kombination. Men der er faktisk mere til den almene træpille end man skulle gå og tro. De fleste skænker den nok ikke så mange tanker om dagen, men hvis man tænker over det er træpiller faktisk rimelig fantastiske. Hvorfor er det helt præcis de er det? Jo blandt andet fordi, at de rent faktisk gavner miljøet frem for at være spild. Hvordan kan afbrædning gavne miljøet? Det er det fordi, at Træpiller i sig selv er et produkt som er lavet af rester af træproduktion. De tager altså de rester som er efter produktion af træ og kondenserer dem til disse træpiller, så man bruger al den mulige træ man kan.

Udover dette har træpiller egentlig også et lavt vandindhold. Dette er herligt for det gør jo, at temperaturen i brændkammeret kommer til at være så høj som muligt, og du får derfor en rigtig god og ren afbrænding af de ting, der er i kammeret. Der er derfor store penge at spare med disse ting, for priserne de sidste år er faldet og i forholdt til hvor mange brænde man kan få ud af sådan et bundt piller, så er det klart at man burde investere lidt i det.

OBS om træpiller

En ting det dog er en rigtig god ide at være opmærksom på vil altid være kvaliteten. Selvom vi i Danmark har det rimelig godt er der faktisk et par dårlige træpiller som har sneget sig ind blandt mængden og nu korrumperer det overordnede billede. Der er dog en liste af virksomheder på Teknologisk Instituts hjemmeside hvorpå du vil kunne læse alle de virksomheder som supplerer gode og højkvalitets træpiller. Dette er rigtig godt for dig, som gerne vil være sikker på, at du kun får den bedste vare muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *