Med det rette kattefoder kan du få en sund og glad kat

Deling er omsorgsfuld!

Kattefoder

 

Katte er deres egen herre. De kommer og går som det passer dem, og de spiser og sover som det passer dem. De ved de fleste som har haft en kat. Det betyder også at de ikke er så krævende som kæledyr, hvorimod en hund kræver langt mere af din opmærksomhed. Men selvom katte er gode til at klare sig selv, så skal man stadigvæk tage sig godt af dem. Har man valgt at tage en kat ind i sit hjem, så er det ens ansvar at den er sund og rask. En af de vigtigste elementer her er dens kattefoder.

Der er mange muligheder når det kommer til foder, men overordnet set kan de deles op i tre: dåsemad, tørfoder og godbidder. Derudover kan det blive nødvendigt med tilskudsfoder hvis katten har særlige behov i forhold til dens helbred. De fleste katte, hvis ikke alle katte, kan klare sig på tørfoder. Det er den billigste måde at købe mad på, og køber man et ordentligt mærke, så kan man være sikker på at den får alle de næringsstoffer den har brug for. Dåsemad kan bruges en gang imellem som en slags festmåltid, men det kan ryge på i større beløber hvis man åbner en dåse hver dag.

En kat kommer hjem igen hvis den får godt foder

Man plejer at sige, at man er hvad man spiser. Det er på sin vis også rigtig nok, men ordsproget kunne ændres en smule ved en kat: En kat er bor hvor den kan spise. Alle som bor eller har boet på landet, ved at det er en stensikker måde at få en kat til at komme tilbage hvis man blot giver den mad. Derfor er der også mange der er ude for at de er nødt til at bede naboen om at lade være med at fodre katten. Folk der ikke selv ejer en kat, kan have det med at give forbipasserende dyr lækre rester af aftensmaden. Det er sødt af dem, men de gør dem selv, katten og ejerne en bjørnetjeneste. For det første vil katten dukke op i tide og utide, og for det andet tager de ikke ansvar for at fodre den sundt

Selvom katte kan spise næsten alt, så er det ikke sikkert de får opfyldt alle deres behov ved at spise diverse rester. Derfor skal man som ejer sørge for at købe det sundeste Kattefoder man kan finde

Vær opmærksom på din kats helbred og giv den foder derefter

Noget af det vigtigste man skal være opmærksom på ved køb af kattefoder, er om katten har nogle former for helbredsproblemer. Det kan være i form af problemer med pelsen eller fordøjelsessystemet. Har katten dårlig afføring eller kaster den meget op, så kan det være tegn på at den måske har orm. Så skal man have den til lægen efter medicin, og man skal købe foder som er tilpasset et følsomt fordøjelsessytem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *